eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domblacha kwasoodporna w kuchniRe: blacha kwasoodporna w kuchni
  • Data: 2010-02-19 18:09:16
    Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
    Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Fri, 19 Feb 2010 07:01:47 +0100, G. napisał(a):

    > Długotrwałe działanie wyższej niż normalnej (pokojowej)
    > temperatury może (choć nie musi) spowodować przesuwanie lub odklejanie się
    > płyty stalowej. I

    Jeśli jest długa, to na pewno się odklei lub przynajmniej
    powybrzusza/pofaluje, ponieważ na dużej długości będzie duże naprężenie i
    przesunięcie. Stal ma dużą rozszerzalność cieplną, więc cały czas będą te
    duże naprężenia (rozszerzanie się i kurczenie), póki się nie oderwie od
    ściany gdzieś.
    Według mnie i na chłopski (babski) rozum.

    --

    Ikselka.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1