eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domdo mielenia i szatkowania › Re: do mielenia i szatkowania
  • Data: 2010-08-14 21:07:23
    Temat: Re: do mielenia i szatkowania
    Od: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
    news:4c67013c$0$27031$65785112@news.neostrada.pl...
    >
    > "Jan Werbiński" <j...@t...bez.mai.la> wrote in message
    > news:4c66e42e$0$20999$65785112@news.neostrada.pl...
    >> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
    >> news:4c66e270$0$27043$65785112@news.neostrada.pl...
    >>> "Jan Werbiński" <j...@t...bez.mai.la> wrote in message
    >>> news:4c66ddbb$0$22813$65785112@news.neostrada.pl...
    >>>
    >>> Na chleb z automatu, a nawet na dwa, wystarczy m?ka zrobiona
    >>> ?rutownikiem żarnowym (http://www.browamator.pl). Czę?ć ziarna czy nawet
    >>> ?ruty można
    >>
    >> Wydaje mi się, że jak zwykle bredzisz.
    >>
    >> Śrutownik na tej stronie kosztuje 1200 zł, czyli o 300 więcej niż koszt
    >> porządnego młynka z wysyłką do Polski. Mąki z młynka nie trzeba poprawiać
    >> Zelmerem.
    >>
    >> Idź i nie opowiadaj głupot więcej...
    >
    > Nie jesteś zbyt rozgarnięty. Śrutownik na korbkę wielkosci ręcznej
    > maszynki do mielenia mięsa powinien wystarczyć, a Zelmer do drobnych
    > frakcji mąki, ewentualnie do małych ilości nasion.
    > W zasadzie do pełnoziarnistego chleba wystarczy sam śrutownik. Mam
    > taki - zupełnie jak Porkerta, tyle, że zbiornik z aluminium, a nie z
    > nierdzewki.
    > Przykład: http://piwodziej.pl/index.php?products=product&prod_
    id=136

    Spróbuję wytłumaczyć Ci tak łopatologicznie, że nawet "obrońcy" krzyża by
    zrozumieli.

    Śrutownik z Browamatora kosztuje 1200, jest na korbę, nie robi mąki, tylko
    śrutę i trzeba potem podwójną robotę zrobić młynkiem za dodatkowe kilkaset
    zł.

    Młyn Hawos kosztuje 235 euro z wysyłką. Robi mąkę i jest na SILNIK. Nie
    trzeba się męczyć z korbą. Wychodzi z tego mąka odpowiednia do chleba. Jest
    regulacja.

    Przypuszczam, że tym razem też nie zrozumiałeś...

    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1