eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domdo mielenia i szatkowania › Re: do mielenia i szatkowania
  • Data: 2010-08-15 03:11:04
    Temat: Re: do mielenia i szatkowania
    Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
    news:1ogqb6vj702so$.5zag9ae4stg5.dlg@40tude.net...
    > Dnia Sat, 14 Aug 2010 22:40:08 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >
    >> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >> news:12ifl5qkmq2c3$.bewaidam2ua0$.dlg@40tude.net...
    >>> Dnia Sat, 14 Aug 2010 20:37:18 +0200, Panslavista napisał(a):
    >>>
    >>>> Na chleb z automatu, a nawet na dwa, wystarczy mąka zrobiona
    >>>> śrutownikiem
    >>>> żarnowym (http://www.browamator.pl).
    >>>
    >>> Jak sama nazwa wskazuje, śrutownik jest do robenia śruty, a nie mąki.
    >>
    >> Śruta jest bardzo dobra do napełniania łba Panslawiście, co zresztą widać
    >> po
    >> jego postach.
    >
    > Użyłabym jej raczej do zatkania Ci... gęby.

    Nie przejmuj się. Za mały cycek, aby mnie próbować zniwelować. Pisałem o
    śrutowniku Porkerta z Czech - mam polski taki sam w konstrukcji - korpus
    żeliwny zbiornik na ziarno aluminiowy. Da się nim zrobić mąkę - gros jej
    będzie jak krupczatka, ale jak to przy mieleniu, wystarczy zastosować sito
    500...
    A ten śrutownik pomagał we wsi Marudy (gdy była na studiach) - za komuny
    wszystkiego brakowało - moja teściowa użyczała dostępu do śrutownika matkom
    i babkom małych dzieci - robiły sobie mąki i kaszki ryżowe jako zdrowszą
    odmianą Bebika ryżowego, którego nie można było tam, kupić.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1