eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domUszczelnienie wędzarni. › Re: Uszczelnienie wędzarni.
  • X-Received: by 10.140.94.74 with SMTP id f68mr59699qge.13.1421710077989; Mon, 19 Jan
    2015 15:27:57 -0800 (PST)
    X-Received: by 10.140.94.74 with SMTP id f68mr59699qge.13.1421710077989; Mon, 19 Jan
    2015 15:27:57 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
    hl2no163513igb.0!news-out.google.com!l7ni1qai.0!nntp.google.com!v8no2192310qal.
    1!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Date: Mon, 19 Jan 2015 15:27:57 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <1rknry6rwq9sk.w2f0h369qovk$.dlg@40tude.net>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=46.112.19.236;
    posting-account=8M0CvAkAAAB7M_iEIKzZJBrD5I452jG9
    NNTP-Posting-Host: 46.112.19.236
    References: <54bd7525$0$2148$65785112@news.neostrada.pl>
    <5...@g...com>
    <1rknry6rwq9sk.w2f0h369qovk$.dlg@40tude.net>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <0...@g...com>
    Subject: Re: Uszczelnienie wędzarni.
    From: k...@g...com
    Injection-Date: Mon, 19 Jan 2015 23:27:57 +0000
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:138809
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu poniedziałek, 19 stycznia 2015 22:52:19 UTC+1 użytkownik XL napisał:
    > Dnia Mon, 19 Jan 2015 13:32:21 -0800 (PST), k...@g...com
    > napisał(a):
    >
    > > W dniu poniedziałek, 19 stycznia 2015 22:21:00 UTC+1 użytkownik JDX napisał:
    > >> Jest sobie ~15-letnia wędzarnia zbita z dębowych, niczym nie
    > >> konserwowanych deseczek. Po tylu latach stania pod gołym niebem porobiły
    > >> się już spore szczeliny pomiędzy deskami. Wobec tego pomyślałem sobie,
    > >> że trzeba w końcu je czymś zapchać. Na razie rozważam silikon
    > >> wysokotemperaturowy Soudala
    > >> (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/365-silikon
    -wysokotemperaturowy) lub,
    > >> w wersji oszczędnej, silikon uniwersalny
    > >> (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/359-silikon
    -uniwersalny). W tym
    > >> drugim przypadku muszę najpierw włożyć termoparę do wędzarni aby
    > >> przekonać się jaka jest temperatura spalin na "wejściu". W każdym razie
    > >> nie mam bladego pojęcia jak takie silikony zachowają się przy
    > >> temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
    > >> chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
    > >> takiego?
    > >
    > > Jak to nie jest wędzarnia z podajnikiem drewienek co się zrębki albo zrąbki
    nazywają to weź ją spal i kup nową nowoczesną co na kilka godzin wędzenia zużyje 20
    deko drewna a nie pół taczki. Unia nie bez powodu zakazała sprzedaży toksycznych
    wędzonek.
    >
    > Głupiś. Unia to mi może wiesz co?
    > Tobie bym zresztą nie sprzedała - kup sobie w sklepie, tam masz samo
    > zdrowie :->

    To sobie żryj własnoręcznie zrobione gówno. Krzywe nogi masz jak srasz a nie
    wędzarnie.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1