eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domUszczelnienie wędzarni. › Re: Uszczelnienie wędzarni.
  • Data: 2015-01-20 12:23:31
    Temat: Re: Uszczelnienie wędzarni.
    Od: JDX <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 2015-01-20 12:12, Kris wrote:
    > W dniu poniedziałek, 19 stycznia 2015 22:21:00 UTC+1 użytkownik JDX napisał:
    >> temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
    >> chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
    >> takiego?
    > A skąd tam 100-150 stopni przewidujesz? Wędzenie to grubo poniżej 100st.
    Bo gdy wsadzę rękę do wędzarni u jej góry, mniej więcej tam, gdzie są
    mięsiwa, to zbyt długo jej tam utrzymać nie dam rady. To tak sobie
    myślę, że u wylotu kanału spalinowego, czyli u dołu "skrzyni" może być
    te 100+ stopni. I właśnie tam te silikony potencjalnie mogłyby się
    "przypalać" (i cały ten aromat przypalonej chemii osiadałby na
    mięsiwach). Bo u góry skrzyni to już nie.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1