eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domUszczelnienie wędzarni. › Re: Uszczelnienie wędzarni.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
    stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.new
    s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Tue, 20 Jan 2015 08:50:05 +0100
    From: Dawid <x...@n...pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/31.4.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Uszczelnienie wędzarni.
    References: <54bd7525$0$2148$65785112@news.neostrada.pl>
    In-Reply-To: <54bd7525$0$2148$65785112@news.neostrada.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 32
    Message-ID: <54be08af$0$2148$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 217.99.137.137
    X-Trace: 1421740207 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2148 217.99.137.137:55805
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:138810
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2015-01-19 o 22:20, JDX pisze:
    > Jest sobie ~15-letnia wędzarnia zbita z dębowych, niczym nie
    > konserwowanych deseczek. Po tylu latach stania pod gołym niebem porobiły
    > się już spore szczeliny pomiędzy deskami. Wobec tego pomyślałem sobie,
    > że trzeba w końcu je czymś zapchać. Na razie rozważam silikon
    > wysokotemperaturowy Soudala
    > (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/365-silikon
    -wysokotemperaturowy) lub,
    > w wersji oszczędnej, silikon uniwersalny
    > (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/359-silikon
    -uniwersalny). W tym
    > drugim przypadku muszę najpierw włożyć termoparę do wędzarni aby
    > przekonać się jaka jest temperatura spalin na "wejściu". W każdym razie
    > nie mam bladego pojęcia jak takie silikony zachowają się przy
    > temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
    > chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
    > takiego?
    >

    tylko coś takiego
    https://www.google.pl/search?q=sznur+uszczelniaj%C4%
    85cy&sa=X&biw=1344&bih=722&tbm=isch&tbo=u&source=uni
    v&ei=-Ae-VKKsDs2yadmLgrAN&ved=0CCUQsAQ
    można dopasować do potrzeb i nabyć np. w Casto..


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1