eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • X-Received: by 2002:a9d:39c8:: with SMTP id y66mr7147259otb.289.1565960666059; Fri,
    16 Aug 2019 06:04:26 -0700 (PDT)
    X-Received: by 2002:a9d:39c8:: with SMTP id y66mr7147259otb.289.1565960666059; Fri,
    16 Aug 2019 06:04:26 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!goblin2!goblin.stu.neva.r
    u!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed9.news.xs4all.nl!82.197.223.106.MISMATCH!feeder1.c
    ambriumusenet.nl!feed.tweak.nl!209.85.160.216.MISMATCH!f14no6058834qtq.0!news-o
    ut.google.com!y1ni54qtn.0!nntp.google.com!f14no6058831qtq.0!postnews.google.com
    !glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Fri, 16 Aug 2019 06:04:25 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <f...@g...com>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=132.188.128.23;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 132.188.128.23
    References: <5d524e5c$0$537$65785112@news.neostrada.pl>
    <0...@g...com>
    <qitthr$b10$1@news.icm.edu.pl>
    <b...@g...com>
    <d...@g...com>
    <qiu7nl$bo1$1@dont-email.me> <qiv35m$fmr$1@dont-email.me>
    <qj0alb$3hm$1@dont-email.me> <qj3aqp$4vv$1@dont-email.me>
    <o...@l...harvard.local>
    <o...@l...harvard.local> <qj4hpo$ub7$1@dont-email.me>
    <5d55cc99$0$15490$426a74cc@news.free.fr>
    <f...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <a...@g...com>
    Subject: Re: płyta indukcyjna
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Fri, 16 Aug 2019 13:04:26 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:554869
    [ ukryj nagłówki ]

    On Friday, August 16, 2019 at 3:34:55 AM UTC+2, Zenek Kapelinder wrote:
    > Mylisz sie ze trzymanym na piecu i tylko zeliwnym. Nie stosuje sie i nie
    >stosowalo na garnki i patelnie golego zeliwa. Zarcie z takiego nie powlekanego
    >niczym garnka bylo by paskudne w smaku.

    ale za to dostarcza zelaza ;) https://ciekawe.org/2015/12/21/ta-mala-zelazna-rybka
    -jest-rozwiazaniem-powaznego-globalnego-problemu/


    >Kuchenka elektryczna i indukcyja jesli idzie o jakosc gotowanego jedzenia sa
    >poza klasyfikacja. O ile w kuchence elektrycznej cos tam bedzie udawalo ze
    >grzeje garnek z boku to w indukcyjnej grzeje tylko dno. Dlatego i zarcie
    >robione na indukcji jest denne.

    Teoretycznie masz racje, ale dotyczy to ludzi, ktorzy stoja przy kuchni caly dzien,
    kucharzy, fanow gotowania tradycyjnego...
    W sumie jedyna osoba, ktora znam byla moja nie zyjaca juz od ~30 lat Babcia, ktora
    tak gotowala na piecu weglowym. Oczywiscie bylo to super smaczne, ale zajecie miala
    od rana do popoludnia :(
    Teraz moda + brak czasu czy lepsze pomysly na jego spedzanie powoduja, ze gotuje sie
    szybko, wrecz poleca sie jesc nieprzetworzone, (pol)surowe produkty.
    Np. warzywa (brokul, kalafir, bob, fasolka szparagowa) nierozgotowane, czyli
    10-20min, steki wolowe 2-5minut smazenia, jakies gotowanie na parze... Przy takiej
    kuchni gaz nie ma przewagi nad indukcja, wrecz jest gorszy (czysczenie kuchenki).

    Ja mam w mieszkaniu indukcje, na wsi gaz i przy moim uzywaniu nie widze przewagi
    gazu. Lubie dlugo gotowane potrawy (leczo, fasolka po bretonsku, grochowka, dzemik),
    ale nie mam czasu przy tym stac, wiec robie je w wolnowarze (przed sniadaniem wrzucam
    skladniki, ustawiam grzanie "low" i wracajac po 18 am gotowe ;) ). Testowo kupilismy
    jakis tani (bodajze z Lidla), pozniej wiekszy Crock-Pot, bo to calkiem fajny
    wynalazek.



Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1