eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieCyrkulacja czy mały bojler w kuchni › Re: Cyrkulacja czy mały bojler w kuchni
  • Data: 2017-10-25 11:49:04
    Temat: Re: Cyrkulacja czy mały bojler w kuchni
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Jak bys chcial powielic moj pomysl. Bojler to kawalek rury. Mialem w przydasiach rure
    kwasoodporna fi 150 i dennice. Pospawali mi, dospawali zlaczki, nypel pod grzalke
    itp. Pojemnosc dla wody to ze dwa litry. Objetosc jest wieksza bo w srodku sa ze trzy
    kilogramy kamieni. Takich zwyklych jak na polu leza. One robia za akumulator ciepla i
    zimna woda z rury zanim sie zmiesza z ciepla to odbiera cieplo od kamieni. Bez
    kamieni lecialo troche zimnej co w wezyku, potem ciepla potem letnia i dopiero ciepla
    z bojlera. Z kamieniami roznica temperatur jest zauwazalna ale duzo mniejsza niz bez
    kamieni. Optymalne bylo by zalozenie jako bufora podgrzewacza przeplywowego, ale nie
    mam tyle pradu. Owiniete jest to welna i zapiankowane w tekturowej rurze. Dzienny
    koszt uzytkowania w granicach 15-25 groszy.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1