eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieCyrkulacja czy mały bojler w kuchni › Re: Cyrkulacja czy mały bojler w kuchni
  • X-Received: by 10.157.15.247 with SMTP id m52mr62894otd.1.1508924944908; Wed, 25 Oct
    2017 02:49:04 -0700 (PDT)
    X-Received: by 10.157.15.247 with SMTP id m52mr62894otd.1.1508924944908; Wed, 25 Oct
    2017 02:49:04 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!feeder.erje.net!1.eu.feeder.erje.net!newspeer1.nac.net!border2.nntp.dca1.
    giganews.com!nntp.giganews.com!k70no5405937itk.0!news-out.google.com!p6ni1103it
    p.0!nntp.google.com!l196no5394442itl.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.go
    oglegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Wed, 25 Oct 2017 02:49:04 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <4...@g...com>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=46.112.111.157;
    posting-account=WKCfJQoAAABGeHkoWcAFup86Q28I2YKQ
    NNTP-Posting-Host: 46.112.111.157
    References: <0...@g...com>
    <4...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <f...@g...com>
    Subject: Re: Cyrkulacja czy mały bojler w kuchni
    From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
    Injection-Date: Wed, 25 Oct 2017 09:49:04 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 10
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:534293
    [ ukryj nagłówki ]

    Jak bys chcial powielic moj pomysl. Bojler to kawalek rury. Mialem w przydasiach rure
    kwasoodporna fi 150 i dennice. Pospawali mi, dospawali zlaczki, nypel pod grzalke
    itp. Pojemnosc dla wody to ze dwa litry. Objetosc jest wieksza bo w srodku sa ze trzy
    kilogramy kamieni. Takich zwyklych jak na polu leza. One robia za akumulator ciepla i
    zimna woda z rury zanim sie zmiesza z ciepla to odbiera cieplo od kamieni. Bez
    kamieni lecialo troche zimnej co w wezyku, potem ciepla potem letnia i dopiero ciepla
    z bojlera. Z kamieniami roznica temperatur jest zauwazalna ale duzo mniejsza niz bez
    kamieni. Optymalne bylo by zalozenie jako bufora podgrzewacza przeplywowego, ale nie
    mam tyle pradu. Owiniete jest to welna i zapiankowane w tekturowej rurze. Dzienny
    koszt uzytkowania w granicach 15-25 groszy.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1