eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować? › Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix
    .pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.glorb.com!postnews.google.com!p
    2g2000prn.googlegroups.com!not-for-mail
    From: Panslavista <p...@g...com>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi
    manipulować?
    Date: Mon, 26 Jan 2009 13:05:42 -0800 (PST)
    Organization: http://groups.google.com
    Lines: 27
    Message-ID: <1...@p...googlegroups.com>
    References: <gll8sk$j1t$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: 83.6.247.164
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: posting.google.com 1233003942 2941 127.0.0.1 (26 Jan 2009 21:05:42 GMT)
    X-Complaints-To: g...@g...com
    NNTP-Posting-Date: Mon, 26 Jan 2009 21:05:42 +0000 (UTC)
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: p2g2000prn.googlegroups.com; posting-host=83.6.247.164;
    posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
    User-Agent: G2/1.0
    X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
    1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:107901
    [ ukryj nagłówki ]

    On 26 Sty, 22:01, Jan Werbiński <j...@j...com>
    wrote:
    > Zatem wypiekam chleb. Na drożdżach lub zakwasie.
    > Do czego służy i jakie są objawy, kiedy za mało, lub za dużo:
    >
    > sól
    > cukier
    > olej
    > naczynie z wodą w piekarniku
    > psikanie wodą na ściany piekarnika vs naczynie z wodą
    > psikanie wodą na gotowy chleb
    >
    > Co się dzieje jak jednego z powyższych jest za dużo, lub za mało?
    > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    >
    > Jaką funkcję ma ponowne rozrabianie częściowo wyrośniętego chleba?
    > Jaka jest różnica, kiedy drożdże i zakwas są razem vs sam zakwas lub same
    > drożdże?
    >
    > --
    > Jan Werbiński       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    > Prywatnahttp://www.janwer.com/
    > Nasza siechttp://www.fredry.net/

    Karmisz Lota czy papugę chlebem?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1