eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować? › Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
  • Data: 2009-01-26 21:01:59
    Temat: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
    Od: Jan Werbiński <j...@j...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Zatem wypiekam chleb. Na drożdżach lub zakwasie.
    Do czego służy i jakie są objawy, kiedy za mało, lub za dużo:

    sól
    cukier
    olej
    naczynie z wodą w piekarniku
    psikanie wodą na ściany piekarnika vs naczynie z wodą
    psikanie wodą na gotowy chleb

    Co się dzieje jak jednego z powyższych jest za dużo, lub za mało?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jaką funkcję ma ponowne rozrabianie częściowo wyrośniętego chleba?
    Jaka jest różnica, kiedy drożdże i zakwas są razem vs sam zakwas lub same
    drożdże?

    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1