eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domZupki z torebki. › Re: Zupki z torebki.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
    rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    From: XL <i...@g...pl>
    Subject: Re: Zupki z torebki.
    Newsgroups: pl.rec.dom
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Reply-To: i...@g...pl
    References: <d...@g...com>
    <xoigjxlqrbbo$.l9ox60e0uzgx.dlg@40tude.net>
    <d...@g...com>
    <f...@4...com>
    <z9jsl6o9c2ce$.i8pcnjelx485.dlg@40tude.net>
    <5...@g...com>
    <v3xjx1yfy2xe$.1mgb3cbqjle1c$.dlg@40tude.net>
    <b...@g...com>
    <k...@4...net>
    <3...@g...com>
    Date: Wed, 18 Feb 2015 13:41:36 +0100
    Message-ID: <1o4tdclt7p533$.g05ja7y46o5d.dlg@40tude.net>
    Lines: 81
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 79.185.250.169
    X-Trace: 1424263294 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2165 79.185.250.169:9604
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:139216
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Tue, 17 Feb 2015 13:55:53 -0800 (PST), k...@g...com
    napisał(a):

    > W dniu wtorek, 17 lutego 2015 22:17:48 UTC+1 użytkownik XL napisał:
    >> Dnia Tue, 17 Feb 2015 13:10:19 -0800 (PST), k...@g...com
    >> napisał(a):
    >>
    >>> W dniu wtorek, 17 lutego 2015 22:07:04 UTC+1 użytkownik XL napisał:
    >>>> Dnia Tue, 17 Feb 2015 12:49:28 -0800 (PST), k...@g...com
    >>>> napisał(a):
    >>>>
    >>>>> W dniu wtorek, 17 lutego 2015 21:41:33 UTC+1 użytkownik XL napisał:
    >>>>>> Dnia Tue, 17 Feb 2015 21:02:58 +0100, Przesmiewca napisał(a):
    >>>>>>
    >>>>>>> k...@g...com napisał(a):
    >>>>>>>
    >>>>>>>>Wyglądała na zwykłą. Jakiś profesor od jedzenia omówił skład zupy z torebki.
    I nic tam nie znalazł takiego co może zaszkodzić
    >>>>>>>
    >>>>>>> Zamiast pierdolic farmazony po grupach, idz do sklepu, wez do reki pare zupek
    i poczytaj sklady. To
    >>>>>>> nawet producenci nie ukrywaja, co dodaja, no ale to przeciez mowi "jakis"
    profesor, co tam wiedzą
    >>>>>>> producenci. Ale pewnie jak jedna zupka nie miala chemi, to innych producentow
    przeciez tez nie moze
    >>>>>>> miec.
    >>>>>>>
    >>>>>>> A tak powazniej pare lat temu na sieci byl filmik pokazujacy czas trawienia
    makaronu z zupy
    >>>>>>> tradycyjnej i tej z torebki - oba pokarmy powedrowaly do zoladka z
    miniaturowymi kamerami.
    >>>>>>> Na yt pewnie gdzies lezy ten material, to sobie mozna zobaczyc wartosc tego
    produktu.
    >>>>>>>
    >>>>>>>> Czytam a to E to antyzbrylacz taki sam jak w zwykłej mące.
    >>>>>>>
    >>>>>>> Do maki sa jeszcze dodawane srodki przeciwplesniowe, nie tylko antyzbrylacze.
    >>>>>>> A dodatkow do skladnikow uzytych do zrobienia produktu producent
    >>>>>>> w mysl prawa junii nie musi wymieniac.
    >>>>>>
    >>>>>> 100/100
    >>>>>
    >>>>> To twoje i przygłupcy IQ
    >>>>
    >>>> Idź ty już do tych swoich torebkowych zupek, boś już tak durny, że
    >>>> potwierdzasz sobą spożycie glutasoli, a jest szansa, że wkrótce glutaminian
    >>>> spowoduje, iż nie naciśniesz nawet celnie klawisza.
    >>>> Juz wiadomo, od czego ten polski naród tak na potęgę głupieje:
    >>>>
    >>>> "Glutamina (kwas glutaminowy) jest naturalnie występującym aminokwasem
    >>>> znajdującym się w wielu produktach spożywczych w różnych stężeniach. Jego
    >>>> naturalne stężenie zwykle nie przekracza 0,1 g/100 g produktu. W 1908 r.
    >>>> japoński uczony prof. Kikunae Ikeda wyizolował z listownicy ? wodorostu ?
    >>>> kwas glutaminowy, który sam w sobie nie ma wyrazistego smaku, ale doskonale
    >>>> podkreśla intensywność innych.
    >>>> E 621 = glutaminian sodu
    >>>>
    >>>> Glutaminian sodu dziś syntetyzowany jest chemicznie ? szybko rozpowszechnił
    >>>> się jako przyprawa znana ?istotą smaku?. Obecnie stosuje się go w coraz
    >>>> większej ilości w celu wydobycia i wzmocnienia smaku produktów spożywczych.
    >>>> Dodaje się go w ilościach 0,2-0,8 g/100 g produktu.
    >>>>
    >>>> W ciągu roku produkuje się 400 tysięcy ton glutaminianu sodu, a znajdziemy
    >>>> go w: kostkach rosołowych, vegecie i innych suszonych jarzynkach,
    >>>> mieszankach ziołowych, przyprawach do mięsa, soli ziołowej, czosnkowej,
    >>>> zupach w proszku, sosach w proszku i gotowych w słoikach, keczupie oraz w
    >>>> produktach, które po rozrobieniu mają intensywny smak i zapach.
    >>>>
    >>>> Glutaminian sodu nie jest obojętny dla układu nerwowego.
    >>>>
    >>>> Kwas glutaminowy, który przekształca się w glutaminian, jest jednym z
    >>>> najważniejszych neuroprzekaźników w mózgu. Umożliwia przekazywanie impulsów
    >>>> w centralnym systemie nerwowym. Jednak jego stężenie jest bardzo małe
    >>>> (poniżej 8-12 ?M). Natomiast glutaminian sodu może powodować wzrost
    >>>> stężenia neuroprzekaźnika ? wówczas neurony zostają nadmiernie pobudzone. W
    >>>> zależności od tego, jak wrażliwy jest organizm, taki stan komórki nerwowej
    >>>> może doprowadzić do jej śmierci."
    >>>>
    >>>> http://dziecisawazne.pl/glutaminian-sodu/
    >>>
    >>> Nie musisz udowadniać po raz kolejny że jesteś idiotka.
    >>
    >> Mam pięć torebek zupki w proszku na zbyciu - wysyłam ci pocztą, i tak już
    >> bardziej ci nie zaszkodzą :->
    >
    > Lotna jesteś jak płyta chodnikowa.

    Przecież piszę, że pocztą, durniu - może ona i lotna 3-]]]

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1