eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domUszczelnienie wędzarni. › Uszczelnienie wędzarni.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
    enother.net!enother.net!peer01.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com
    !feed-me.highwinds-media.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfee
    d.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news
    .neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Mon, 19 Jan 2015 22:20:26 +0100
    From: JDX <j...@o...pl>
    Organization: N/A
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.4.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Uszczelnienie wędzarni.
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 14
    Message-ID: <54bd7525$0$2148$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: ip-94-42-46-133.multimo.pl
    X-Trace: 1421702437 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2148 94.42.46.133:51193
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 1605
    X-Received-Body-CRC: 2219952068
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:138802
    [ ukryj nagłówki ]

    Jest sobie ~15-letnia wędzarnia zbita z dębowych, niczym nie
    konserwowanych deseczek. Po tylu latach stania pod gołym niebem porobiły
    się już spore szczeliny pomiędzy deskami. Wobec tego pomyślałem sobie,
    że trzeba w końcu je czymś zapchać. Na razie rozważam silikon
    wysokotemperaturowy Soudala
    (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/365-silikon
    -wysokotemperaturowy) lub,
    w wersji oszczędnej, silikon uniwersalny
    (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/359-silikon
    -uniwersalny). W tym
    drugim przypadku muszę najpierw włożyć termoparę do wędzarni aby
    przekonać się jaka jest temperatura spalin na "wejściu". W każdym razie
    nie mam bladego pojęcia jak takie silikony zachowają się przy
    temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
    chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
    takiego?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1