eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domJaki ekspres wysoko ciśnieniowy do kawy ?Re: Jaki ekspres wysoko ciśnieniowy do kawy ?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
    -for-mail
    From: "Maciej S." <m...@c...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Jaki ekspres wysoko ciśnieniowy do kawy ?
    Date: Sun, 7 Feb 2010 08:33:54 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 29
    Message-ID: <hklqd5$qqo$1@news.onet.pl>
    References: <hkespj$oac$1@inews.gazeta.pl> <hkh5db$835$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: adnv123.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1265528037 27480 79.185.77.123 (7 Feb 2010 07:33:57 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Sun, 7 Feb 2010 07:33:57 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <hkh5db$835$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18005
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18005
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:118145
    [ ukryj nagłówki ]

    > Jeżeli myślisz o automatcznym to polecam Spidem Mycoffe, marka należąca do
    > SAECO.

    W żadnym wypadku nie kupuj automata.
    To kompletna porażka, i to we WSZYSTKICH modelach na rynku.
    Wynika to z technologii - w takim automacie sercem jest gruppocafe, taki
    plastykowy blok, do którego wpada zmielona kawa, potem jest lekko ubijana,
    potem zaparzana. Z uwagi na ograniczneia technologiczne kawa nigdy nie jest
    porzadnie ubita, ani odpowiednio zaparzona. Gruppocafe wymaga częstego
    mycia - bo inaczej zrobi sięsyf, zapleśnieje, i będzie kawa z antybiotykiem.
    Teorie o "bezobslugowym" w pełni ekspresie włóż między bajki.

    Efekt? Piłem kawę z kilku automatów - jest letnia, mało aromatyczna i nie
    można jej porównywać do kawy z dobrych ekspresów kolbowych (choćby gaggia).
    W niektórych wyczuwalny subtelny aromat pleśni :))

    Producenci produkują te ekspresy bo taka jest chwilowa moda, a ludziom nie
    chce się tyłka ruszyć by zmielić kawę w młynku, przesypać jej do kolby, ubić
    i nacisnąć guzik.

    Dalczego użytkownicy chwalą sobie takie ekspresy? A kto się przyzna do
    błędu dając za ekspres od 1000 zł do czasami 6000 zł (zwłaszcza użytkownicy
    tych ostatnich). Skoro wywalili tyle kasy to ich kawa musi być rewelacyjna
    :)))

    Taka jest moja opinia. Kup kolbowy dobrej firmy.

    MS

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1