eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodydynia › Re: dynia
  • Data: 2009-01-14 04:09:31
    Temat: Re: dynia
    Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 13 Sty, 21:42, " czeremcha" <c...@N...gazeta.pl> wrote:
    > > też bym chętnie znalazł smaczna odmianę dyni.
    > > 2 lata temu kupiłem dynię o kształcie nietypowym,
    > > wydłużonym, jakby połączonych 2 kulek.
    > > Tymczasem jedna część zawierała nasiona, a druga była
    > > samym miąższem.
    >
    > > Smak tej dyni był świetny. Soczysta i słodsza bardziej niż
    > > typowa dynia. Można ją było bez przymuszania się jeść na surowo.
    > > Gdybym ją dostał do zjedzenia z zamkniętymi oczami to
    > > bym powiedział, że to taki trochę mniej dojrzały melon.
    >
    > > Czy z mojego opisu uda się komuś z Was zidentyfikować odmianę?
    >
    > Butternut squash? Uwielbiam! Tyle, że kupuję ją w sklepach. W Dublinie
    > dostępna przez cały rok. Świetna na zupę, jeszcze lepsza obrana, pokrojona na
    > spore kawałki, upieczona z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Zwykła dynia się
    > nie umywa - jest jak uboga krewna... Zawsze przy gotowaniu trochę zjadam na
    > surowo ;-)http://video.about.com/homecooking/Butternut-Squa
    sh.htm
    >
    > Czyli - dynia piżmowa.
    >
    > Ania
    >
    > --
    > Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->http://www.gazeta.pl/usenet/

    Zwykła dynia olbrzymia w odmianie Amber - dodajemy do lecza obok
    kabaczków i cukini zielonej i żółtej - fantastyka.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1